[vc_row][vc_column][vc_column_text]Mindfulness is met aandacht omgaan met jezelf en de wereld om je heen. De training ‘Mindfulness’ richt zich erop om met aandacht te luisteren naar  je lichaam, gevoelens en gedachten. 
Door je eigen blokkades en aannames te herkennen, leer je anders om te gaan met jezelf en anderen. Je ontdekt nieuwe kanten van jezelf en ziet nieuwe mogelijkheden. En, niet onbelangrijk: door mindfulness verminder je stress. Ben je op zoek naar je eigen kracht? Of heb je last van één van de onderstaande klachten? Dan is mindfulness echt iets voor jou!

stress
chronische pijn en ziekte
hartklachten
hoge bloeddruk
slaapproblemen
extreme vermoeidheid
veel piekeren
hoofdpijn
depressieve klachten
angstklachten
gevoel van kwetsbaarheid
gevoel van onzekerheid

 

Tijdens de training doe je een combinatie van lichaams-, bewustwordings-, en ontspanningsoefeningen. Liefdevolle aandacht staat centraal. Maar ook aandacht voor de adem is een belangrijk onderdeel. Ook mediteren we, in zittende, liggende en staande houding. Het uitwisselen van ervaringen met andere cursisten geeft verdieping en herkenning. Jouw eigen motivatie brengt je dichter bij je eigen zelfbewustwording.

De groep bestaat uit maximaal tien personen. Er wordt van je verwacht dat je gedurende de acht weken van de training thuis ongeveer een uur per dag oefent met behulp van cd’s. Deze cd’s en ander cursusmateriaal zijn bij de kosten van de training inbegrepen.

Mindfulness voor jongeren

Rinco van der Baan werkt graag met jongeren. Hij heeft er ook veel ervaring mee.
Met dropouts bijvoorbeeld. Hij leert ze betere sociale vaardigheden, geeft ze meer eigenwaarde en zelfwaardering en helpt ze met de keuze voor een vervolgopleiding of baan.

Rinco maakt jongeren door zelfreflectie en bewustwording verantwoordelijk voor hun eigen keuzes. Zo leren ze om beter om te gaan met spanningen en agressie. Rinco maakt gebruik van motivational interviewing. Tijdens de training wordt er met plezier gewerkt. Humor en creativiteit zijn dan ook belangrijk.

Bij de jongerentrainingen kan er – afhankelijk van het programma en de wensen van de opdrachtgever – ook met trainingsacteurs en yoga worden gewerkt.

Lokatie:

Color Business Center Amstelveen
Gondel 1 | Amstelveen

Download hier onze Mindfulness brochure.
mindfulness info zonder prijzen

Zie AGENDA voor tijden en lessen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]