Treemind zet mindfulness in bij verschillende trainingen: of het nu gaat om agressie, sales, of feedback geven. Het vertrekpunt van mindfulness is om aandacht te geven aan jezelf en anderen om je heen. Alle Treemind-trainingen worden op maat gemaakt.

De trainingen van TreeMind worden gegeven door ervaren, professionele trainers, die met de hulp van acteurs praktijksituaties naspelen aan de hand van rollenspelen. De trainingen worden op maat gemaakt. Met feedback van de medecursisten, de acteur en de trainer kijken we welk gedrag effectief is, en wat juist niet. We helpen deelnemers verder met het vinden van de juiste lichaamshouding, met hun ademhaling en met geaard staan of zitten. Vanuit die basisvaardigheden gaan we over naar gesprekstechnieken: open vragen stellen, luisteren, bevestigen en reflecteren bijvoorbeeld. Hierdoor leren deelnemers hun gesprekspartner positief te beïnvloeden en kan het gesprek of situatie naar het gewenste resultaat worden gestuurd. Door duidelijke grenzen te stellen en eerlijk te zijn, ontstaat altijd een gevoel van wederzijdse veiligheid en respect.

Humor, gezelligheid en een ontspannen omgangsvorm staan centraal in iedere training van TreeMind. Net als veiligheid. Maar het uiteindelijke doel is dat iedere deelnemer zijn eigen inzichten en leerpunten vindt.

De trainingen kunnen ook in workshops worden gegeven.